محل تبلیغات شما

   

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان رضوی ، عباس گلدوز مسئول دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر استان در موضوعات آموزشی و فرهنگی جامعه عشایری عنوان کرد : اگر چه فعالیتهای اقتصادی ( تولیدی) و عمرانی از اهمیت بالایی برخورداراست، اما اگرروند حرکت این فعالیتها توامان با آموزش و فرهنگ سازی نباشد خود را بصورت مقطعی نشان خواهد داد و در دراز مدت دوباره به قبل بازخواهیم گشت و تنها سرمایه و هزینه هایمان را بیهوده خرج کرده ایم.  

 عباس گلدوزافزود: تمام کشورهای توسعه یافته برای پیشرفت خود همزمان و یا قبل ازاجرای فعالیتهای اقتصادی امورفرهنگی و آموزشی را نیزدر سرلوحه کارهایشان قرارداده و می دهند.

    مسئول دفتر ساماندهی و هماهنگی اداره کل امور عشایر خراسان رضوی اظهار کرد : هرچند فعالیتهای مختلفی توسط دستگاههای متولی فرهنگی در سطح جامعه عشایری درحوزه فرهنگی انجام گرفته ( حدود 10 تا 20 درصد )  لیکن ، این میزان فعالیت صورت گرفته در مقایسه با دیگر فعالیتها بسیار پایین بوده و ضرورت توجه و رویکرد به این موضوع توسط متولیان فرهنگی برای جامعه عشایری کاملا مشهود است.

      وی ادامه داد : بطورمثال درحوزه تعلیم و تربیت که از مهمترین موضوعات توسعه و بعنوان یکی ازشاخصهای توسعه کشورشناخته می شود. علی الرغم تلاشهای خوبی که در مقطع ابتدایی صورت گرفته و می توان گفت اغلب فرزندان عشایر (98 درصد) در مدارس مناطق عشایری تحصیل می کنند ، اما پس از آن در دیگر مقاطع (متوسطه اول و دوم) با مشکلات ترک تحصیل و کمبود فضای آموزشی و بویژه مدارس شبانه روزی مواجه هستیم که میطلبد مسئولین محترم آموزش و پرورش با جدیت بیشتری این موضوع را مورد توجه قراردهند.

    عباس گلدوز با اشاره به ظرفیتهای موجود درجامعه عشایری گفت : با توجه به سبقه تاریخی و فرهنگی جامعه عشایری و پتانسیلها ، ظرفیتها و توانمندیهای  بسیار بالای آنها ، اگر توجه به جوانان عشایر معطوف و بیشتر گردد به یقین از بین آنان متخصصینی، همچون دکتر، مهندس ، نماینده مجلس و . زیادی خواهیم داشت که با توجه به عشایر بودنشان می توانند این قابلیتها را درجامعه عشایری بکار گیرند و نیز از حق و حقوق واقعی عشایری بخوبی دفاع نمایند و بدنبال دریافت آن باشند.

      وی گفت : شورای فرهنگ عمومی استان یکی از جایگاههایی است که می تواند کمکهای شایان و گامهای اساسی با تعامل وتوجه به موضوعات فرهنگی برای ارتقاء شاخصهای برخورداری درحوزه فرهنگ برای جامعه عشایری بردارد. اداره کل امور عشایر خراسان رضوی نیز در چندین نوبت با نشست با کارشناسان آن شورا و نیز درخواست عضویت در این شورا که تاکنون محقق نگردیده است مسائل ؛ مشکلات و نیازهای جامعه عشایری را بیان و ارسال نموده ایم .

     مسئول دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایراستان  گفت :  به منظور مديريت و تأمين حداقل خدمات به عشاير و ارتقاء شاخصهای برخورداری مناطق عشایری ، حضور همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای ارائه خدمت در مناطق عشایری، برابرآیين‌نامه ساماندهي عشاير» از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با توجه به این آیین نامه تاکنون خدمات بسیار ارزشمند و قابل توجهی توسط دستگاه‌های اجرایی به عشایر ارائه شده است لیکن هنوز تا رسیدن به شاخص برخورداری مطلوب ( درحدود 95 درصد روستایی ) فاصله داریم که همت همه دلسوزان به کشور را می طلبد. 

 

کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی

اهداء بسته های لوازم التحریر به دانش آموزان عشایر از سوی بانک آینده

برای افزایش تولید گوشت باید به دنبال اصلاح نژاد دام باشیم

عشایری ,عشایر ,، ,فرهنگی ,توجه ,جامعه ,جامعه عشایری ,توجه به ,امور عشایر ,عشایر خراسان ,کل امور ,امور عشایر خراسان ,ارتقاء شاخصهای برخورداری ,فرهنگی جامعه عشایری ,برای جامعه عشایری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها