محل تبلیغات شما

    

 

 

 

 

 

 

کوچ پاییزه 1100 خانوارعشایربرون کوچ با 120 هزار راس دام و 6000 خانوارعشایر درون کوچ به مناطق قشلاقی

====================================================

     به گزارش روابط عمومی اداره کل امورعشایرخراسان رضوی محمد نبوی فرد مدیر کل امورعشایراستان : شروع سرما و زایش تدریجی دام را آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی اظهار کرد و گفت :  عشایر برون کوچ  شامل تعدادی ازعشایرشهرستان قوچان  با 450 خانوارو بیش از 58000 راس دام  که در فصل قشلاق به شهرستان مراوه تپه دراستان گلستان و با طی مسافت 370 کیلومتر و عبور از مسیر های فاروج ، شیروان ، بجنورد، مانه و سملقان و ایلراههای شلمی و خشتلی به حوزه استان گلستان ( قشلاق مراوه تپه ) وارد و درآنجا مستقر می شوند، همچنین تعداد 480 خانوارازعشایر طایفه  طاهری و ایلخانی شهرستان بردسکن با بیش از 56000 راس دام به شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و با طی مسافت حدود 130 کیلومتر در مناطق قشلاقی کوه سفید و چاه مسافر مستقر می گردند، تعدادی از عشایر خواف (120 خانوار)  با 6000 راس دام به شهرستان زیرکوه دراستان خراسان جنوبی و تعدادی از عشایر شهرستان سبزوار(50 خانوار)  با 1000 راس دام به شهرستان شاهرود ( میامی) به استان سمنان کوچ می کنند.

وی افزود:عشایردرون کوچ شامل تعدادی ازعشایرشهرستانهای قوچان، چناران، نیشابور و مشهد می شوند که در کوچ پاییزه به مناطق قشلاقی استان درشهرستانهای سرخس، کلات و حوزه شهرستان مشهد (میامی) مستقرمی شوند وباقیمانده عشایردرمناطق گرمسیری درحوزه همان شهرستانهای خود کوچ می نمایند.

محمد نبوی فرد افزود: با توجه به هماهنگیهای بعمل آمده  و در راستای آئین نامه ساماندهی عشایر دستگاههای ذیربط ( نیروی انتظامی ، بسیج عشایری ، آموزش و پرورش ، دامپزشکی ، منابع طبیعی  ، بهداشت و درمان  و. ) موظفند نسبت به تأمین امنیت و خدمات رسانی مناسب به عشایر درمناطق قشلاقی اقدام نمایند.

 مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی  به  عمده ترین فعالیت ها  و خدمات رسانی به عشایر استان از سوی امورعشایر به ویژه در زمان کوچ عشایر اشاره کرد و گفت: تسطیح و مرمت 3600 کیلومتر ایلراههای عشایری در دونوبت ، تامین آب شرب مورد نیازانسان و دام عشایر از طریق تانکرهای ثابت و سیار ، هماهنگی با دستگاههای اجرایی ، تامین و توزیع علوفه ، سوخت (گاز مایع) و ارزاق عمومی مورد نیاز عشایر(آرد) از جمله خدمات این اداره کل و شبکه های تعاونی عشایری می باشد.

    بیش از یک و نیم درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل می‌دهند و خراسان رضوی نیز دارای 35 طایفه عشایری با 7 هزار و 145 خانوار(35730 نفر) عشایرمی باشد  که در13 شهرستان و در 364 محله عشایری پراکنده اند و60 درصد مراتع استان را دراختیار دارند. مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان درگز، نیشابور،سبزوار،خوشاب،خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن از شهرستانهای دارای عشایر می باشند.

     همچنین  995 هزار واحد دامی در اختیار عشایر خراسان رضوی قراردارد و بر این اساس 10 درصد جمعیت دام استان خراسان به عشایر تعلق دارد، که بیش از15 درصد گوشت قرمز استان (12000 هزارتن )  و 17 هزارتن فرآورده های دامی شامل : شیر ، روغن ، پشم و کرک و کود حیوانی و 42 هزارمترمربع صنایع دستی توسط عشایر تولید می شود که نقش بسزایی دراقتصاد خراسان ایفا میکنند.

   زمان حضور عشايرخراسان رضوی در مناطق قشلاقي بر اساس شرايط آب و هوايي  5 ماه از سال است و زمان كوچ پائيزه عشایر از اوایل آذر ماه  و حداكثر اواخر فروردین ماه سال بعد در مناطق قشلاقی استقرار می یابند. و سپس  از اوایل اردیبهشت ماه از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی عازم خواهند شد.  

روابط عمومی اداره کل امورعشایرخراسان رضوی  -  آبانماه 1398

 

 

کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی

اهداء بسته های لوازم التحریر به دانش آموزان عشایر از سوی بانک آینده

برای افزایش تولید گوشت باید به دنبال اصلاح نژاد دام باشیم

عشایر ,، ,کوچ ,خراسان ,دام ,استان ,راس دام ,خراسان رضوی ,مناطق قشلاقی ,عشایر خراسان ,به شهرستان ,پاییزه عشایر خراسان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها